درباره بایننس چه می دانید؟احراز هویت اجباری بایننس برای ایرانیان چه مشکلاتی به وجود آورده؟

در تعریف صرافی بایننس باید بدانید بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان است و هر روز میلیونها معاملهگر از سراسر دنیا ارزهای دیجیتال مختلف را در این پلتفرم خریدوفروش میکنند یا بهاصطلاح «ترید ارزهای دیجیتال» انجام میدهند. بایننس در میان معاملهگران ایرانی هم بیشترین محبوبیت را دارد و با وجود تحریمها، همچنان هزاران معاملهگر ایرانی در این صرافی فعالیت میکنند.
این صرافی بزرگ اولین بار در سال ۲۰۱۷ در کشور چین تاسیس شد. موسس آن فردی بود به نام چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao).
اما به خاطر قوانین و مقررات بسیار سخت کشور چین در خصوص ارزهای دیجیتال، ژائو مجبور به انتقال صرافی خود به ژاپن شد. کشوری که در رابطه با رمز ارزها بسیار روشن بینانه تر از چین عمل کرده است.
اما این فقط تنها دلیل ژائو برای بردن صرافی اش به ژاپن نبود، بلکه قبل از بنیان گذاری این صرافی بزرگ، ژائو چند سیستم مبادله برای بورس کشور ژاپن را توسعه داده بود که این امر هم نقش بسزایی در تبدیل کردن بایننس به غولی که الان مشاهده می کنیم داشت. همچنین ژائو در کارنامه شغلی خود موفقیتهایی نظیر مدیر فنی شرکت «blockchain.com» و توسعه کیف پول بلاک چین را نیز دارد.
موسسان و توسعه دهندگان صرافی بایننس در ابتدا برای جمع آوری سرمایه مورد نیاز برای تاسیس، دست به توزیع اولیه ارز دیجیتال خود کردند. صرافی بایننس دارای توکن مختص به خود است هرچند نام این رمزارز از اول پیدایشش بایننس کوین بود اما در واقع بایننس کوین یک توکن بود که با عرضه اولیه خود توانست ۱۵ میلیون دلار را جمعآوری کنند.
این توکن در اوایل حضورش در بازار ارز های دیجیتال ارزشی به اندازه یک دهم دلار برای هر واحد داشت اما در سال ۲۰۲۱ ارزش آن به بالای ۵۰۰ هم دلار رسید که نشان دهنده افزایش قدرت کم نظیر این صرافی است.
بایننس (Binance) بهزبان ساده، یک بستر جهانی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است که میلیونها کاربر از سراسر جهان دارد و بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال در آن خریدوفروش میشود. ساخت حساب در سایت بایننس کاملاً رایگان است و در کمتر از چند دقیقه انجام میشود.
این صرافی در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد؛ اما خیلی سریع رشد کرد و رقبای قدرتمند خود را پشت سر گذاشت. در زمان بهروزرسانی این مقاله (اواسط ۲۰۲۱) حجم معاملات روزانه بایننس بهطور میانگین به بیش از ۱۸ میلیارد دلار میرسد که این یعنی نقدشوندگی و تعداد خریداران و فروشندگان در این صرافی بهشدت بالاست.
طبق گزارشها، دفتر اصلی بایننس در جزایر کیمن واقع است؛ اما در اقصی نقاط دنیا دفاتر دیگری نیز دارد. با توجه به حجم معاملات بسیار بالا، نداشتن سوابق بد، محبوبیت در شبکههای اجتماعی و وجود صندوق بیمه در صورت هک و رخنه امنیتی، اعتبار و امنیت این صرافی نسبت به بیشتر صرافیهای ارز دیجیتال بسیار بیشتر است. مدیرعامل بایننس، یک فرد چینیالاصل بهنام چانگپنگ ژائو (Changpeng Zhao) است که در جامعه ارزهای دیجیتال بیشتر با لقب سیزی (CZ) از او یاد میشود.
علاوه بر امکان معامله در وبسایت بایننس، این صرافی هم برای موبایل و هم برای کامپیوترهای شخصی اپلیکیشن مخصوص دارد که ترید را برای کاربران آسانتر میکند.
نحوه کار بایننس

بهزبان ساده، خریداران و فروشندگان در بایننس جمع میشوند و سفارش خرید یا فروش خود را ثبت میکنند و این پلتفرم بهصورت خیلی سریع معامله بین خریداران و فروشندگان را جوش میدهد و در ازای آن مقداری کمیسیون از معامله دریافت میکند.
بهعنوان مثال، وقتی یک سفارش خرید ثبت میکنید، سیستم بایننس در میان سفارشهای فروش منطبق با سفارش شما که معاملهگران دیگر ثبت کردهاند، میگردد و سفارش شما را تکمیل میکند.
بنابراین بایننس خودش بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری نمیفروشد، بلکه یک پلتفرم واسطه بین خریداران و فروشندگان است و از هر معامله مقداری کارمزد برمیدارد.
معمولاً کاربران در این صرافی حساب خود را با بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری شارژ میکنند و سپس با تبدیل آن به ارز دیجیتال دیگر ترید میکنند.
اغلب معاملهگران ایرانی برای انجام معامله در این صرافی ابتدا از سایتهای صرافی ایرانی، بیت کوین یا تتر خریداری میکنند و سپس با انتقال ارزهای خریداریشده به بایننس، معامله انجام میدهند.
تحریم بایننس
بهدلیل تحریمهای بینالمللی علیه ایران، کاربران ایرانی صرافیهای خارجی همیشه در معرض خطر بلوکهشدن داراییها قرار دارند و بایننس هم از آنجا که بهصورت بینالمللی فعالیت میکند، از این قاعده مستثنی نیست. در سال ۲۰۲۱ با افزایش فشار قانونگذاران به بایننس، این خطر بیشتر از قبل هم شده است.
اگر در بایننس یا هر صرافی خارجی دیگری معامله میکنید، همیشه خطر مسدودشدن حساب را در ذهن خود داشته باشید.
بهعنوان یک نمونه واقعی میتوان به صرافی بیترکس اشاره کرد که در سال ۲۰۱۷ صدها هزار دلار از داراییهای کاربران ایرانی را بلوکه کرد و بعد از دو سال با پیگیری زیاد کاربران آنها را آزاد کرد.
اگرچه همچنان کاربران ایرانی زیادی از بایننس استفاده میکنند، خود صرافی بایننس بارها در اطلاعیههای رسمی نشان داده است که خیلی تمایلی به میزبانی از ساکنان کشورهای تحتتحریم ندارد.
با توجه به این موضوع، معاملهگران حرفهای توصیه میکنند قبل از ثبتنام در صرافی بایننس به نکات زیر توجه کنید تا ریسک مسدودشدن حساب شما کاهش یابد
نظرات کاربران