یک انتصاب در کلینیک پایش کودکان متولد شده با روشهای کمک باروری رویان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان، از سوی رئیس پژوهشگاه رویان، زهرا عزآبادی، کارشناس ارشد آموزش پزشکی و مدیر اسبق دفتر پرستاری مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری رویان، به عنوان مدیر اجرایی کلینیک پایش کودکان متولد شده حاصل از روشهای کمک باروری (ART) و دبیر کمیته راهبردی برنامه پایش کودکان متولد شده به روشهای کمک باروری (Assisted Reproductive Techniques) منصوب شد.
در حکم عزآبادی آمده است: به منظور بهره مندی بیشتر از توانمندی ها، تجارب و همچنین حسن مدیریت سرکارعالی، رجاء واثق داریم که با حضور شما شاهد فعال شدن کلینیک پایش کودکان خواهیم بود. با آرزوی سربلندی و توفیق.
در مرکز پایش سلامت کودکان حاصل از روشهای کمک باروری و خدمات تخصصی، کودکان با پیشینه تولد با تکنولوژی کمک باروری توسط متخصص کودکان (فوق تخصص غدد و متابولیسم) و متخصص تغذیه از جنبههای مختلف رشد و تکامل بر اساس سن شیرخوار و کودک به وسیله مصاحبه و مشاهده (معاینه بالینی) ارزیابی کلی میشوند. اقدامات بعدی بر اساس یافتههای متخصصین کودکان و تغذیه صورت میپذیرد؛ در صورت مشاهده هرگونه مشکلی این کودکان بسته به ضرورت به متخصصین مختلف درمانی از قبیل کارشناسان گفتار و زبان، بینایی سنجی، شنواییسنجی و بهداشت دهان و دندان، نرولوژیست کودکان، فوق تخصص گوارش کودکان، مشاور و روانشناس کودک، فوق تخصص آسم و آلرژی، دندانپزشک، مشاوره ژنتیک ارجاع میگردند و توسط مرکز پایش سلامت پیگیری میشوند و در پرونده بالینی کودک ثبت خواهد شد.
روشن است که مراقبت از کودک، حمایت، آموزش و رشد و تکامل مطلوب، ازدوره لقاح آغاز میشود و نه تنها مراقبت کودک بلکه مراقبت از مادر نیز برای بقاء، رشد و تکامل کودک حائز اهمیت است. کودکانی که از مراقبت مطلوب برخوردار باشند در امر آموزش و سایر جنبههای اجتماعی از بقیه پیشروتر خواهند بود و همچنین کارایی و توان بیشتری خواهند داشت و مثمر ثمر هستند؛ بنابراین در صورتی که در ۵ سال اول خدمات و مراقبتهای با کیفیتی در دسترس این مادران و فرزندان باشد، هزینههای آینده برای آموزش، بهداشت و هزینههای اجتماعی کاهش خواهد یافت و سرمایههای اجتماعی افزایش مییابد.