مطالب آموزشی
رنگ مخصوص مستاجران به بازار آمد ! + عکس
رنگ مخصوص مستاجران به بازار آمد ! + عکس فرض کنید میخواهید رنگ دیوارهای آپارتمان اجارهای خود را تغییر دهید،...
کشف شمشیر باورنکردنی برنزی فرعون با نشان رامسس کبیر
کشف شمشیر باورنکردنی برنزی فرعون با نشان رامسس کبیرهمشهری آنلاین - یکتا فراهانی: کارشناسان دریافتهاند بخشهایی از آثار باستانی این...
شناسایی گونه جدیدی از تیتانوسورها از اسکلتهای باستانی در اسپانیا
شناسایی گونه جدیدی از تیتانوسورها از اسکلتهای باستانی در اسپانیا همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: تحقیقات نشان میدهد از نظر...
موفقیت یک داروی جدید در بهبود آلزایمر
موفقیت یک داروی جدید در بهبود آلزایمربه گزارش همشهری آنلاین ، آلزایمر یک بیماری ناتوانکننده است که مبتلایان به آن،...
با کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی بیشتر آشنا شوید
با کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی بیشتر آشنا شویدبهطوری که تصور آیندهای که در آن بیماران پیش از مراجعه به...
صاعقه چگونه انسان را میکشد؟ | این نور پرسر و صدای ترسناک
صاعقه چگونه انسان را میکشد؟ | این نور پرسر و صدای ترسناکبه گزارش همشهری آنلاین: اما این پدیده طبیعی گاهی...
هر آنچه درباره هاست باید بدانید!
هاست، سرویسی است که محتوای وب سایت شما را در اینترنت قابل دسترس میکند.
هنگامیکه به دنبال میزبانی وب برای وبسایت خود هستید، حتما با سرویس هاستینگ ویندوز و لینوکس برخورده اید.
سرور چیست؟
برای اینکه متوجه مفهوم هاست شویم، باید ابتدا مفهوم سرور را دریابیم. سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیرهسازی، پردازنده و … را برای سرویسگیرندههای داخل شبکه آماده میکند.
هاست چیست؟
هاست (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته میشود. یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیمبندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته میشود.
یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وبسایت میزبانی میکند. برای راهاندازی یک وبسایت در فضای اینترنت بعد از طراحی سایت، باید به دنبال تهیهی یک هاست مناسب برای خود باشید.
چگونه یک هاست مناسب خریداری کنیم؟
برای داشتن وبسایت، انجام کار سه الزامی است:
- تهیه انواع هاست در اینترنت
- انتخاب نام دامنه
- تنظیم نامهای آدرس میزبانی وب یا آدرسهای DNS در نام دامنه
برای اینکه هاست و فضایی شناختهشده در اینترنت داشته باشید، ابتدا باید نام دامنه و سپس با آن، فضای اینترنتی یا سرویس میزبانی تهیه کنید؛ چون حین خرید و تهیه دامنه به نام دامنه نیاز دارید و مراحل خرید را بدون نام دامنه نمیتوانید تکمیل کنید. بعد از اینکه هاست را در اینترنت تهیه کردید، شرکت ارائههنده فضای میزبانی، نام یا آدرسهای DNS مربوط به سرور میزبانی را برایتان ارسال میکند که باید آن آدرس را در قسمت مربوط به آدرسهای DNS نام دامنه وارد کنید.
بعد از اینکه مفهوم هاست را دریافتید، باید با توجه به نیاز وبسایت خود (میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram و..) یک هاست با ویژگیهای مشخصی از شرکتهای هاستینگ اجاره کنید! اینگونه بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق میگیرد و میتوانید تمام اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آنجا قرار دهید.
همانطور که قبلا گفتیم هاست بخشی از یک سیستم همیشه روشن و متصل به اینترنت است. اگر لحظهای برای این سیستم اتفاقی بیفتد یا اتصال به اینترنت قطع شود، سایت شما از دسترس کاربران خارج میشود و دیگر کسی نمیتواند سایت شما را ببیند.
در شرکتهای هاستینگ حداقل یک تیم کاردان، در ۲۴ ساعت شبانهروز، آماده هستند تا مشکلات احتمالی را رفع نمایند. نرمافزارهایی در سرورها فعال هستند که از کارکرد تمام بخشهای سیستم، گزارشهایی ارسال میکنند تا در صورت بروز خطایی فوراً ایرادات شناسایی شوند.
اگر از سیستم خودتان استفاده کنید با بروز هرگونه مشکلی مثل قطع شدن برق، مشکل اینترنت، خرابی سختافزار و… سایت شما از دسترس خارج میشود و برای رفع آن زمان زیادی از شما گرفته میشود.
اهمیت هاست!
برای آنکه سایت شما در دسترس کاربران باشد، باید هاستی امن و مطمئن داشته باشید. از دسترس خارج شدن وبسایتها به صورت مداوم باعث میشود به فروش و درآمدزایی سایت آسیب جدی وارد شود. همچنین در بحث سئو و قرار گرفتن در نتایج گوگل ضرر بزرگی را متحمل خواهید شد. پس بهتر است به سراغ هر شرکت هاستینگی نروید.
ما در ای بی لاین بر اساس تجربهای که طی سالها با شرکتهای هاستینگ مختلف داشتهایم، چند هاست مطمئن را در بخش معرفی بهترین شرکتهای هاست در ایران معرفی کردهایم.
در ادامه به بررسی مهمترین میزبانی های وب میپردازیم:
میزبانی اشتراکی
در این نوع میزبانی، یک سرور به بخشهای زیادی تقسیم میشود و هر بخش به سایتی تعلق میگیرد. با این روش در یک سرور ممکن است هزاران سایت میزبانی شود.
هاست اشتراکی مقرونبهصرفه است و شما بابت همان مقدار از منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت میکنید. معمولاً وبسایتها در ابتدای کار و تا زمانی که اطلاعات و بازدید بسیار زیادی ندارند، در هاست اشتراکی میزبانی میشوند.
یکی از مشکلاتی که در این نوع از سرویس میزبانی ممکن است ایجاد شود، مشکلات امنیتی است. نفوذ به یک سایت میتواند راهی برای ایجاد دسترسی به سرور و سایر وبسایتها باشد.
همچنین وجود حجم بالای درخواستها روی سرور میتواند منجر به افت سرعت سایر وبسایتها شود. بنابراین استفاده از سرورهای ایمن شده و معتبر برای حفظ امنیت و کارایی سایت ضروری است.
سرور نیمه اختصاصی
هاست نیمه اختصاصی (vps hosting یا سرور مجازی) یکی دیگر از سرویسهای میزبانی وب است که در آن یک سرور به کمک نرمافزارهای مجازیساز مثل vmware به چند بخش مجزا تقسیم میشود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به کار گرفته میشود. در این حالت مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به حالت هاست اشتراکی در اختیار دارد.
سرور اختصاصی
در سرور اختصاصی، یک سرور به مشتری اختصاص مییابد و وبسایت او تنها استفادهکننده از منابع آن سرور است. از آنجا که سرور فقط از سایت شما میزبانی میکند، بنابراین نگرانی کاهش امنیت و سرعت از طرف سایر وبسایتها وجود ندارد.
این نوع هاست هزینههای بالایی دارد و برای وبسایتهای بزرگ مناسب است.
میزبانی ابری
در میزبانی ابری (cloud Hosting) همواره چندین سرور بهصورت شبکه در حال کار کردن هستند. وبسایت شما میتواند از تمام منابع سختافزاری و نرمافزاری این سیستمها استفاده نماید. یعنی وبسایت محدود به یک سرور با منابع محدود نخواهد شد و در شرایطی که احتیاج به استفادهی بیشتر از منابع دارد، میتواند از سایر سرورها در فضای ابری استفاده کند.
با این روش وبسایت شما همیشه در دسترس است و به اصطلاح up-time آن بسیار بالا خواهد بود. در هاست ابری بکآپ گرفتن و حفظ امنیت به علت پراکندگی دادهها کار دشوارتری است.
هاست وردپرس
هاست وردپرس، یک هاست لینوکس با قدرت و تنظیمات مشخص جهت میزبانی وبسایتهای وردپرسی است. در حالت کلی یک وبسایت وردپرسی در سرورهای لینوکسی و ویندوزی قابل میزبانی است. اما از آنجا که وبسایتهای وردپرسی استفادهی زیادی از منابع سرور دارند، باید از سرورهایی برای میزبانی آنها استفاده شود که منابع و سختافزارهای قدرتمندتری داشته باشند.
شرکتهای هاستینگ، سرورهایی با قدرت مشخص را به میزبانی از وبسایتهای وردپرسی اختصاص دادهاند که به آن هاست وردپرسی میگویند. قیمت این نوع هاست از قیمت هاستهای اشتراکی بالاتر است.
هاست ایران
مرکز داده (data center) به مجموعهی سرورها، زیرساختهای ارتباطی و امنیتی به منظور پشتیبانی از سرویسهای تحت شبکه گفته میشود. به هاستی که مرکز دادهی آن در ایران قرار داشته باشد، اصطلاحاً هاست ایران گفته میشود. استفاده از هاست ایران مزیتهایی مثل افزایش سرعت لود وبسایت، از دست نرفتن داده در تحریم، کاهش هزینهها، جلوگیری از خروج ارز و.. دارد.
ویژگی های یک هاست خوب
- یک هاست خوب باید همیشه در دسترس کاربران باشد و نباید دائما قطعی داشته باشد.
- باید پرسرعت باشد تا کاربران بدون معطلی از سایت شما بازدید کنند.
- امنیت هاست بسیار مهم است و باید در مقابل حملات اینترنتی مقاوم باشد.
- هزینه استفاده از هاست برای شما مناسب و اقتصادی باشد.
- پشتیبانی خوب و دائم یکی از مهمترین معیارهای هاست خوب است.
- هاست شما باید امکان پشتیبانگیری یا Backup را داشته باشد.
مهم ترین اصطلاحات درباره هاست چیست؟
فضای هاست (Disk Space): حجمی که در اختیار شما قرار میگیرد تا بتوانید فایلهای سایت، ایمیل ها و دیتابیس خود را روی آن آپلود نمایید فضای هاست گفته می شود. فضای هاست مانند حجم هارد دیسک کامپیوتر یا کارت حافظه موبایل شما است و هر چقدر حجم بیشتری داشته باشد شما اطلاعات بیشتری می توانید روی آن آپلود نمایید.
پهنای باند (Bandwidth): فرض کنید قبل از اینکه بازدیدکنندگان از سایت شما بازدید کنند ، وارد یک چهارراه میشوند. هرچه در این چهارراه ترافیک کمتری باشد، کاربران سریعتر میتوانند سایت شما را باز کنند. این ترافیک همان پهنای باند هاست شما است. اگر میخواهید چند کاربر به صورت همزمان محتوای سایت شما را مشاهده کنند و مشکلی از بابت دیدن محتوای سایت نداشته باشند، باید پهنای باند شما زیاد باشد.
کنترلپنل (Control Panel): یک کنترل پنل، در زمینه میزبانی وب ، یک محیط نمایشی تحت وب است که توسط شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی هاست اشتراکی ارائه می گردد تا کاربران بتوانند تمام خدمات هاست خود را به صورت یکجا مدیریت نمایند. برای مثال موارد زیر برخی از این خدمات می باشد:
- مدیریت حساب کاربری مدیریت هاست
- جزئیات میزان مصرف شده و میزان خالی فضای حافظه هاست و همچنین میزان مصرف پهنای باند
- مدیریت مراکز داده یا Database
- افزودن دامنه به فضای میزبانی
- و امکاناتی دیگر…
چرا استفاده از هاست رایگان مناسب نیست؟
بیشتر هاستهای رایگان مدت زمان بالا بودن سایت به شدت پایینی دارند و وبسایتها در بسیاری از مواقع از دسترس خارج و غیر قابل دسترسی می شوند. این نوع سرورها بسیار شلوغ هستند بنابراین کیفیت و امنیت پایینی دارند. برای میزبانی یک وبسایت با اهمیت بهتر است از آنها استفاده نشود.
تفاوت هاست و سرور چیست؟
هاست بخشی از سرور است. یک سرور به صورت مجازی به چند بخش تقسیم میشود و هر بخش یک هاست نامیده میشود.