نشست هماندیشی «تنظیمگری و جلوگیری از شکلگیری انحصار در بازارها و اقتصاد دیجیتال» به میزبانی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در راستای همکاری با اندیشکدهها، مراکز علمی و پژوهشی و صاحبنظران و تحلیل و بررسی دقیق مسایل و چالشهای مختلف کشور و ارائه راهحلهای مناسب، نشست هم اندیشی با موضوع «تنظیم گری و جلوگیری از شکلگیری انحصار در بازارها و اقتصاد دیجیتال» توسط دفتر سیاستگذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و با مشارکت اندیشکده رهگشا و با حضور چندتن از اعضای هیاتعلمی، صاحبنظران و مدیران مرکز ملی رقابت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز مطالعات توسعه و رقابت در محل این معاونت برگزار شد.
در نشست هماندیشی «تنظیم گری و جلوگیری از شکلگیری انحصار در بازارها و اقتصاد دیجیتال»، نخست ویژگیهای بازارهای دیجیتال و پلتفرم آنلاین همچون «واسطه گری» که موجب سهولت دسترسی بازیگران به یکدیگر میشود، «مقیاسپذیری» که به دنبال آن، دامنه فعالیتها در بازارهای دیگر گسترش مییابد و «اثرات شبکه» بدین معنا که جذب کاربر بیشتر در پلتفرم، موجب افزایش ارزش میشود به عنوان ویژگیهای این بازار مطرح شد.
در ادامه، محورهایی همچون چرایی و علت نیاز به تنظیمگری، تجارب دیگر کشورها در حوزه تنظیمگری بازار دیجیتال، محدوده ورود، نحوه دخالت در این بازار، سازوکار و ابزارهای اتخاذی، چشمانداز اقتصاد دیجیتال در ایران و مدلهای کسب وکار به بحث گذاشته شد و هر یک از حضار به ارائه نکاتی در خصوص محورهای طرحشده پرداختند.
به زعم صاحبنظران، مواجهه ساختار حکمرانی با بازار رقابتی باید بررسی شود و در این راستا، برخی بر این باور بودند که به دلیل وجود اقتصاد سیاسی قدرتمند در این حوزه، تنظیمگری (رگولاتوری) رقابت با چالشهای زیادی مواجه است. دوم اینکه باید به این مهم توجه شود که در عمل چقدر زیرساخت رقابت فراهم است؟
برخی از حاضران چنین عنوان کردند که قوانین کنونی ما در موضوع بازار رقابت، برآمده از رویکردهای سنتی است و بسترهای جدید در آن دیده نشده است. نکته دیگری که از سوی صاحبنظران مطرح شد این بود که در بحث تنظیمگری بازار رقابت و اقتصاد دیجیتال ابتدا باید مصادیق آنرا پیدا کنیم و به تعبیری باید از رویداد به رگولاتور و از جزء به کل برسیم. همچنین برخی هم بر این باور بودند که این بازار( اقتصاد دیجیتال) ذاتا انحصارگرا است و کاری که ما در مواجهه با عرصه باید در دستور کار قرار دهیم، کنترل سطح این انحصارگرایی است؛ بدین معنا که بررسی شود چگونه کنشگران این بازار انحصار خود را به بخشهای مختلف گسترش میدهند.
کد خبر 5987039
-
ترافیک سنگین در بزرگراههای تهران /آغاز طرح ۱۰ پلیس راهور از امروز در پایتخت
-
۱۵۰ فرصت سرمایهگذاری در استان ایلام شناسایی شده است
-
حماس چگونه سفرهخانه مک دونالد و استارباکس را کوچک کرد
-
آزادی زنان زندانی با انگشتر اهدایی رهبر انقلاب به خانواده شهید
-
ارایه خدمات کاروان سلامت به ۱۵۹ هزار نفر در مناطق محروم
-
سفر وزیر خارجه آلمان به تلآویو
-
آلودگی به هوای پایتخت بازگشت
-
ورود سامانه بارشی به کشور از چهارشنبه/کاهش بیش از ۶۰ درصدی بارشهای زمستانه
-
افزایش ۳۱درصدی جابهجایی مسافر در استان ایلام
-
شبکه ملی کنترل سرطان بانوان به شمال شرق کشور رسید
-
پیش بینی وزش باد شدید در خراسان رضوی/کیفیت هوا کاهش مییابد
-
حمله موشکی مقاومت اسلامی عراق به حیفا+ فیلم
-
دلیل خروج مهدی طارمی از اردوی تیم ملی ایران مشخص شد
-
اسناد ماموریت رویا حشمتی و همکاری او با خارج از کشور منتشر شد
-
طبق برنامه کادرفنی پیش رفتیم/ دلیل رفتن قلعه نویی مشخص شد
-
۹۰ خانه هلال در استان یزد ایجاد شد
-
سخنان دردناک دختر «دحدوح» در مراسم تشییع جنازه برادرش+ فیلم
-
النجباء عراق مسئولیت حمله به حیفا را بر عهده گرفت/ هدف قرار دادن حیفا پیامی از سوی مقاومت است
-
پرتاب ۷ موشک بالستیک قارهپیما توسط روسیه
-
طراحی ومطالعه ابرپروژه های گردشگری در غرب مازندران
-
روزنامههای اقتصادی یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲
-
روزنامههای ورزشی یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲
-
روزنامههای صبح یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲