به تازگی محققان رویکرد درمانی جدیدی برای کاهش این بیماری ناتوانکننده ارائه کردهاند که در آن از پتانسیل نانوذرات پلیمری در بهبود بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیماری آلزایمر (AD)، به عنوان بیماری مربوط به سیستم عصبی، یکی از چالشهای دنیای امروز است که باید برای آن روشهای درمانی ارائه کرد. این بیماری با تجمع پلاکتهای آمیلوئید بتا (Aβ) و پروتئین تاو (TAU) در مغز رخ داده و منجر به کاهش مهارت شناختی پیشرونده میشود.
به تازگی محققان رویکرد درمانی جدیدی برای کاهش این بیماری ناتوانکننده ارائه کردهاند که در آن از پتانسیل نانوذرات پلی (سید لاکتیک- co-glycolic (PLGA) در بهبود بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده شده است.
تجمع پروتئین تاو، ناشی از دانههای Aβ ، فرآیند کلیدی در آسیب شناسی بیماری آلزایمر است. پروتئینهای تاو به طور معمول میکروتوبولها را در نورونها تثبیت میکنند. با این حال در بیماری آلزایمر، تجمع غیر طبیعی این پروتئینها منجر به تشکیل نامنظم نوروفیبری (NFT) میشود و به اختلال عملکرد سیستم عصبی و مرگ سلولی منجر میشود. دانههای Aβ قطعات کوچک و محلول پروتئین آمیلوئید بتا هستند که میتوانند تجمع تاو را القا کنند.
نانوذرات PLGA نتایج امیدوارکنندهای را در مهار تجمع تاو ناشی از ذرات Aβ نشان دادهاند. این مطالعه نشان داد که نانوذرات PLGA میتوانند تجمع تاو را سرکوب کنند، اندازه فیبریل را کاهش داده و ترکیب تاو را از ساختار α- مارپیچ به β- ورق تغییر دهند. این اثر مهاری PLGA بر تجمع تاو وابسته به دوز است و مختص حضور یک القاکننده خاص نیست. این یافتهها پتانسیل نانوذرات PLGA را به عنوان یک راهبرد درمانی برای آسیبشناسی AD تأکید میکند.
با استفاده از فناوری نانو، میتوان مدیریت بیماری آلزایمر را متحول کرد. تحویل دارو با استفاده از نانو حامل مبتنی بر فناوری نانو پتانسیل غلبه بر محدودیتهای فعلی را با فراهم کردن دسترسی فراهمی زیستی پیشرفته، بهبود نفوذ، عبور مؤثر از سد خون و مغز، احتباس طولانی در بدن و هدف قرار دادن دقیق مغز دارد.
پتانسیل فناوری نانو در مدیریت بیماری آلزایمر بیشتر با مطالعه در مورد نانوذرات PLGA برجسته شده است. از این نانوذرات میتوان به عنوان نانو حامل استفاده کرد و به طور مؤثری عوامل درمانی را به مغز تحویل داد و به مهار تجمع تاو کمک کرد.
در حالی که پتانسیل نانوذرات PLGA در مدیریت بیماری آلزایمر امیدوارکننده است، رسیدگی به ملاحظات نظارتی برای اجرای ایمن و مؤثر بسیار مهم است. نهادهای نظارتی نقش مهمی در تضمین ایمنی و اثربخشی راهبردهای جدید درمانی دارند. مطالعات جامع بالینی برای ارزیابی ایمنی، اثربخشی و توزیع زیستی نانوذرات PLGA در مدیریت بیماری آلزایمر مورد نیاز است.
کد خبر 5987541 مهتاب چابوک
-
ترافیک سنگین در بزرگراههای تهران /آغاز طرح ۱۰ پلیس راهور از امروز در پایتخت
-
۱۵۰ فرصت سرمایهگذاری در استان ایلام شناسایی شده است
-
حماس چگونه سفرهخانه مک دونالد و استارباکس را کوچک کرد
-
آزادی زنان زندانی با انگشتر اهدایی رهبر انقلاب به خانواده شهید
-
ارایه خدمات کاروان سلامت به ۱۵۹ هزار نفر در مناطق محروم
-
سفر وزیر خارجه آلمان به تلآویو
-
آلودگی به هوای پایتخت بازگشت
-
ورود سامانه بارشی به کشور از چهارشنبه/کاهش بیش از ۶۰ درصدی بارشهای زمستانه
-
افزایش ۳۱درصدی جابهجایی مسافر در استان ایلام
-
شبکه ملی کنترل سرطان بانوان به شمال شرق کشور رسید
-
پیش بینی وزش باد شدید در خراسان رضوی/کیفیت هوا کاهش مییابد
-
حمله موشکی مقاومت اسلامی عراق به حیفا+ فیلم
-
دلیل خروج مهدی طارمی از اردوی تیم ملی ایران مشخص شد
-
اسناد ماموریت رویا حشمتی و همکاری او با خارج از کشور منتشر شد
-
طبق برنامه کادرفنی پیش رفتیم/ دلیل رفتن قلعه نویی مشخص شد
-
۹۰ خانه هلال در استان یزد ایجاد شد
-
سخنان دردناک دختر «دحدوح» در مراسم تشییع جنازه برادرش+ فیلم
-
النجباء عراق مسئولیت حمله به حیفا را بر عهده گرفت/ هدف قرار دادن حیفا پیامی از سوی مقاومت است
-
پرتاب ۷ موشک بالستیک قارهپیما توسط روسیه
-
طراحی ومطالعه ابرپروژه های گردشگری در غرب مازندران
-
روزنامههای اقتصادی یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲
-
روزنامههای ورزشی یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲
-
روزنامههای صبح یکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲