سرعت یک صفحه وب نقش پررنگی در محبوبیت و تجربه کاربری آن سایت دارد و یکی ار مهمترین فاکتورهای سنجش کارایی و سئو سایت است. اگر سرعت باز شدن سایت شما پایین باشد، کاربری که وارد سایتتان شده، خیلی زود صفحۀ شما را ترک میکند.
افزایش سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورها برای بهبود تجربه کاربری و سئو (SEO) است.هر میزان که سایت شما مناسب و بهینه باشد در صورتی که محتوای آن براحتی برای کاربر قابل مشاهده نباشد رشد خوبی در طول زمان نخواهد داشت. در واقع بیشتر از دهها فاکتور وجود دارد که در کندی سرعت سایت شما موثر هستند.
متاسفانه بیشتر طراحان سایت، ارزان ترین هاست ها را برای خودشان انتخاب می کنند بدون اینکه بررسی کنند آیا این هاست پاسخگوی نیاز های آن ها هست یا خیر. انتخاب یک هاست مناسب یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر سرعت سایت شما می باشد که باید آن را جدی بگیرید.
در مورد فضای میزبانی یا همان هاست به چند نکته توجه کنید: اغلب شرکتهای هاست که خدمات رایگان و ارزانقیمتی ارائه میکنند هاستهایی با سرعت پایین دارند. بنابراین بهتر است به سراغ شرکتهای معتبر بروید که مشتریانشان از آنها راضی هستند. از جمله این شرکت ها شرکت پارس وی دی اس است که از طریق لینک زیر می توانید از قیمت ها و ویژگی های آن ها مطلع شوید.
یک هاست ضعیف میتواند تمام زحمات و برنامههای سئویی شما را برهم بزند پس بهتر است در انتخاب هاست دقت های لازم را داشته باشید.
در ادامه چند راهکار دیگر برای افزایش سرعت سایت آورده شده است:
- بهینهسازی تصاویر: تصاویر بزرگ میتوانند بارگذاری سایت را کند کنند. از فرمتهای مناسب (مثل WebP) و فشردهسازی تصاویر استفاده کنید.
- استفاده از کش (Caching): با استفاده از فناوریهای کش میتوانید دادهها را برای بارگذاری سریعتر ذخیره کنید. این کار میتواند با استفاده از افزونهها در سیستمهای مدیریت محتوا مانند WordPress انجام شود.
- فشردهسازی فایلها: استفاده از فشردهسازی برای فایلهای CSS، JavaScript و HTML میتواند اندازه آنها را کاهش دهد و سرعت بارگذاری را افزایش دهد.
- بهینهسازی کدها: پاکسازی و بهینهسازی کدهای HTML، CSS و JavaScript میتواند به بهبود عملکرد سایت کمک کند.
- استفاده از CDN (شبکه توزیع محتوا): با استفاده از CDN، محتوای سایت در مکانهای مختلف جغرافیایی ذخیره میشود و در نتیجه کاربران به نزدیکترین سرور متصل میشوند.
- کاهش تعداد درخواستها به سرور: با ترکیب فایلهای CSS و JavaScript و کاهش تعداد پلاگینها، میتوان تعداد درخواستهایی که به سرور ارسال میشود را کاهش داد.
- استفاده از Lazy Loading: بارگذاری تنبل (lazy loading) تصاویر و ویدئوها میتواند باعث شود که تنها محتوای قابل مشاهده در ابتدا بارگذاری شود و به این ترتیب سرعت اولیه بارگذاری صفحه افزایش یابد.
- تحلیل و بررسی: استفاده از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights و GTmetrix برای تحلیل سرعت سایت و دریافت نکات بهبود.
با پیادهسازی این راهکارها میتوان به بهبود سرعت سایت کمک کرد.